Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 18., szombat

Oroszország az iszlám elnyomására törekszik?


Ravil Gajnutgyin

Újabb fordulatot vett a napok óta kiéleződött nemzetiségi ellentét, miután az az oroszországi muftik tanácsának vezetője, Ravil Gajnutgyin az államhatalmat vádolta. Az országban élő muzulmánok vallási vezetője szerint az állam „Oroszországban az iszlám elnyomására törekszik és akadályozza a muzulmánok egyesülését”.
A kritika hátterében az áll, hogy a meglevő három muftiátus egyességre jutott az egyesülésről, ám közben Moszkva létrehozott egy negyedik iszlám vallási szervezetet. Gajnutgyin szerint ennek célja, hogy a hatalom megossza az iszlám közösséget egy bábszervezet előtérbe helyezésével.
A mufti úgy véli, az állam megalázza a muzulmánokat, akik mecsetek hiányában az udvarokra, utcákra szorulnak, miközben a vezetés minden lehetséges módon akadályozza újak építését.
Gajnutgyin szerint a moszkvai események is megmutatták az iszlámhoz való viszonyt, s az akciókat azok szervezték, akik nem ismerik el a muzulmán közösség szerepét az országban.
A mufti nem először lép fel a vezetés ellen, alig néhány napja kényszerbevándorlóknak nevezte a nagyvárosokba törekvő nemzetiségieket.
Ha a helybéliek nem akarnak dolgozni, ha fizetésnap után hetekig csak isznak, úgy minden csak állna és nem lehetne semmit sem termelni” – indokolta, miért indult el a vendégmunkások alkalmazása (Akik ugye nem is bevándorlók, nem is vendégmunkások, hiszen ugyanolyan orosz állampolgárok, mint a randalírozó futballhuligán csőcselék. - szerk.) . „Ők nem isznak, fegyelmezettek, dolgosak, fizetésük java részét meg hazaküldik családjuknak, hogy segíthessenek. Az orosz falvak kihalnak, eltűnnek. Nem kell ebben a bevándorlókat hibáztatni, ők szinte a rabszolgáink: helyettünk dolgoznak ugyanis. Önmagunknak kéne munkába állnunk és szolgálni hazánkat. Húsz év alatt felneveltünk egy nemzedéket, amely nem szeret dolgozni, iszik, kábítószerezik, pornót néz, bulizni jár – de egyikük se megy ki a mezőre vetni vagy aratni” – foglalta össze véleményét a mufti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése