Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 28., kedd

Szociális támogatói rendszert tervez a Magyar Iszlám Közösség

Bolek és Mustafa Tasdemir
gyermekjátékokat ad át
Devecser polgármesterének
és Lasztovicza Jenő országgyűlési
képviselőnek
Bolek Zoltán a Magyar Iszlám Közösség (MIK) elnöke az egyház Facebook rajongói oldalán tette közzé, hogy szervezetük tekintettel a muszlimok körében is megnövekedett szociális problémákra, támogatói rendszert szervez.

A bejegyzésből kiderül, hogy a MIK, melynél már hagyományos a karitatív munka, két hónap óta tesz azért, hogy egy szociális rendszert működtető testvérszervezetét bejegyezze a bíróság. Egy debreceni képzést követően muszlim vallású szociális munkást alkalmazva tennének a szegényekért és az álláskeresőkért.

Addig is egy diszkréten kezelt listát szándékoznak felállítani azon muszlimokról, akik elvesztették munkájukat, anyagi gondokkal küzdenek, vagy épp egy ruha- és élelmiszersegélyre szorulnak.

Bolek Zoltánt a karitatív munkában tapasztalata mellett államigazgatási végzettsége és tapasztalata is fogja segíteni. Bolek jelenleg a zalai Felsőpáhok jegyzője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése