Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 18., szombat

Vádat emeltek Tóásó Előd ellen

Marcelo Soza bolíviai ügyész harminckilenc fő -köztük az erdélyi magyar Tóásó Előd- ellen emelt vádat az ún. Rózsa-ügyben. A vádemelés tényéről a bolíviai sajtó számolt be, ám az egyedül raboskodó Tóásót és családját arról nem értesítették. A terrorizmus vádjával rabosított informatikus előzetes letartóztatása már lejárt, mégsem engedték eddig szabadon.

Mint ismeretes Rózsa-Flores Eduárdó, a Magyar Iszlám Közösség (MIK) alelnöke és lapjának főszerkesztője 2008-ban utazott a politikailag igencsak instabil latin-amerikai országba, hogy előmozdítsa szülőföldje autonómiáját. Rózsa csoportjához tartozott az a Tóásó is, akit most másfél évnyi fogva tartás után megvádoltak.

Rózsát és a nála vendégeskedő szintén muszlim Magyarosi Árpádot 2009. áprilisában brutálisan megkínozták, majd megölték a bolíviai speciális erők. Tóásót is ekkor tartóztatták le.

A tanári végzettségű Tóásó Előd legjobb barátjával, Magyarosi Árpáddal, évekkel ezelőtt felkeresték a MIK imaházát. Ugyan az iszlám vallás már régebb óta foglalkoztatta a fiúkat, de az ott tapasztaltak akkor nem bírtak olyan hatással, hogy megtérjenek. Magyarosi is csak valamivel később a MIK 2008-as uzsai iszlám táborában lett muszlim.

Tóásó -úgyis mint az iszlámhoz közel álló, azaz olyan, aki az iszlám vallásgyakorlat szerint a muellefe-ul-qulub kategóriájába sorolható- szabadulásáért és isteni vezettetéséért már többször fohászkodtak a hazai muszlimok. Az imákra továbbra is nagy szüksége van a külhonban raboskodó hazánkfiának!

5 megjegyzés:

  1. Helyesbítenék:
    Nem azért nem lettek a MIK-ben muszlimok,mert ott akármit is tapasztaltak volna, hanem egyszerűen azért, mert tanulni akartak az Iszlám Vallásról, s könyveket kaptak. Az iszlám vallás felvétele nem gyerekjáték, hanem egy életre szóló döntés! Az iszlám vallás főleg azóta foglalkoztatta őket, mikortól Eduárdó megtért az Igaz Hitre.

    VálaszTörlés
  2. Én nem csodálkozom azon, hogy a hely nem volt szimpatikus nekik. Biztos egyből átlátták, hogy kamu az egész közösség.

    VálaszTörlés
  3. (tarik al-) Hamis: A Magyar Iszlám Közösség gyakorlatilag egy a magyar történelmi egyházak közül.
    Az egyetlen "hibája", hogy gyakran felkarol olyan börtöntöltelékeket, mint te.

    VálaszTörlés
  4. A Magyar Iszlám Közösség nem történelmi egyház. Egyrészt mert az iszlámban nincs egyház. A nagy shejkh is ezt tanította, mielőtt elüldözték. Afrikába volt kénytelen menekülni, aki a közösséget alapította. S ez a másik: még a nagy shejkh sincs olyan öreg, hogy a MIK történelmi legyen!

    Másrészt max. kisegyház. Sokak szerint szekta. Az iszlámban nem lehetnek szekták.

    Muszlim. Nem szunni, nem sía, nem szalafi, nem szúfi.

    VálaszTörlés
  5. http://ujszo.com/files/imagecache/story_image/files/ujszo_1240010629_1.jpg

    VálaszTörlés