Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 25., péntek

Ima után belelőttek a tüntetőkbe

A Világgazdaság cikkének részlete


Tripoli több negyedében válogatás nélkül tüzet nyitottak a pénteki ima után a tüntetőkre a líbiai biztonsági erők, többen meghaltak.Moammer Kadhafi líbiai vezető parancsára harckocsik őrzik a fővárosba vezető utakat, megakadályozandó, hogy ellenzéki erők hatoljanak be Tripoliba. A Kadhafihoz hű erők már csak a fővárost és közvetlen környékét tartják ellenőrzésük alatt. A keleti országrészben a rend helyreállítására felállított bizottságok tagjai főleg értelmiségiek – jogászok, orvosok –, törzsi vezetők és katonatisztek, a radikális iszlamisták jelenlétére kevés jel utal. Kadhafi egyik fia, Szeif al-Iszlám kijelentette, hogy családjuk a terebélyesedő kormányellenes lázadás ellenére Líbiában marad, ott fog élni és meghalni.
Az állami tv-ben bejelentették, hogy minden család egyszeri, átszámítva 400 dollár – mintegy 80 ezer forint – juttatást kap, ellensúlyozandó az élelmiszerárak emelkedését, emellett egyes közszolgálati dolgozók 150 százalékos béremelésben részesülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése