Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 9., szerda

Próbaideje alatt felmondtak Bolek Zoltánnak

Bolek Zoltán
A Zalai Hírlap cikkének részlete, melyből kiderül, hogy a Magyar Iszlám Közösség elnöke elvesztette állását.


Felsőpáhokon ezzel egy időben (időközi polgármester-választás - szerk.) pályázaton keresnek ismét jegyzőt, miután alig másfél hónap elteltével távozott a nemrég kinevezett Bolek Zoltán. A volt jegyző azt mondta, január közepén, próbaideje alatt felmondtak neki, de a település érdekeire hivatkozva ennek hátteréről nem kívánt részleteket elárulni.


Varga Ádám, Felsőpáhok község ifjú alpolgármestere blogunknak megerősítette, hogy Bolek menesztésének, nem hitéhez vagy vallásához, hanem munkavégzésének milyenségéhez volt köze, azaz a település vezetése azért vált meg Bolektól, mert elégedetlenek voltak szakmai teljesítményével.

16 megjegyzés:

  1. Szabó Zsolt Abdullah2011. február 10. 0:19

    Azért én mégiscsak kiváncsi lennék az okokra, de legalább egyre, hogy vajon miért történt ami történt? Azt gondolom másfél hónap elég rövid idő, ahhoz valamit nagyon csúnyán el kell szúrni, hogy ilyen gyorsan vége legyen egy munkakörnek... Azt gondolom az ilyen dolgok és helyzetek sem tüntetik fel a magyar muszlimokat jó színben, már csak azért sem, mert mint köztudott, az emberek zöme a médiából informálódik az iszlám iránt, s ilyenkor az első gondolat : " Ki tudja mire készült? " Szóval azért ha ilyenekre nem figyelünk oda, főleg ha még ráadásul vezető, sőt " közszereplő " valaki, akkor aztán küzdhetünk mi az iszlámért, eléggé megnehezedik a dolgunk, ami alapból nem könnyű. Az hogy ez Dzsihád, a mi Dzsihádunk, az nem kérdés, s ezt tesszük minden nap, azonban amikor a Magyar Iszlám Közösség elnöke kreálja a helyzetet ( bár nem ismerem az ügy hátterét ), akkor az nem a legjobb dolog. Így is van elég dolgunk azt hiszem......

    VálaszTörlés
  2. Bolek Zoltánnak azóta van új munkahelye, de hogy hol, ahhoz csak nekem és a munkáltatómnak van köze. A felsőpáhoki történet meg rám tartozik.S a történethez semmi köze nincs az iszlámnak.

    VálaszTörlés
  3. Szabó Zsolt Abdullah,ha adsz egy e-mail címet, leírom a történést. Bizalmasan.

    VálaszTörlés
  4. Véleményem szerint egy vallási vezető nem-vallási célú munkavállalása közügy, mert anyagilag és időbeosztás tekintetében is befolyásolja az illető hitéleti tevékenységét. Ha munkájából nem tud tisztességesen megélni, kísértésbe kerülhet. Minden magyarországi muszlim érdeke, hogy Bolek Zoltán jó helyen, biztonságban dolgozhasson, s ne kelljen jövedelmét más utakon kipótolnia.

    Bolek Zoltán a legismertebb és a legmediatizáltabb magyar muszlim. Nem érdektelen, hogy milyen képet fest az iszlámról. Korai felmondása a felsőpáhokiaknak akkor is üzen valamit az iszlámról, ha a felmondás oka -állítólag- nincs összefüggésben a vallásunkkal!

    VálaszTörlés
  5. Mint volt munkáltatója szeretném én is megerősíteni, hogy Bolek Zoltán távozásának semmi köze sincs az iszlámhoz. Eleve annak tudatában lett kinevezve, hogy ő a Magyar Iszlám Közösség elnöke. Ezt maximálisan tiszteletben tartottuk, én magam is sokat beszélgettem vele hitről, vallásról. Emberileg csak jókat tudok róla mondani, és biztos vagyok benne, hogy a Magyar Iszlám Közösség vezetése is jó kezekben van nála. A próbaidő alatti távozásának szakmai okai voltak, ezekről pedig majd ő beszámol, ha szeretne.

    VálaszTörlés
  6. Jakob Testvérem!

    Ez mind szép és jó amiket írsz másokról.De engedj meg egy kérdést nekem Te mint a Magyar Iszlám Közösség"volt"Imámja.Mi hasznod van abból hogy mások háta mögött sok valótlan dolgot állítasz?
    Ez ma bizonyosodott be előttem hogy sok dolog amit állítottál nekem az Imám létedre hazugság.S én mint egyszerű Muszlim úgy tudom a hazugság bűn.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Névtelen!

    Egyrészt itt semmi sincs mások háta mögött. Ezt az oldalt bárki megtekintheti. Ahogy megtekintette Bolek Zoltán is (fentebb olvasható két kommentárja). Másrészt ez a cikk, forrással megjelölve, nem állít valótlanságot.

    Kérdés persze, névtelenül, alátámasztás nélkül mást hazugsággal vádolni micsoda. Ha alaptalan, akkor hamis vádnak mondják.

    VálaszTörlés
  8. Én írtam olyasmit hogy erről a cikről van szó?Igen névtelenül írok majd személesen is megfogom kérdezni testvéremtöl.Ez csak egy vélemény volt a részemről.

    VálaszTörlés
  9. Nekem pedig az a véleményem, hogy nem illik visszaélni a bizalommal. Ezen a blogon bárki kommentálhat. Szabadon. Semmit nem törlök. Én fontosnak tartom mindenki véleményét. Még akkor is, ha ez épp engem kritizál. (Olvass vissza, több ilyen is van!)

    Ugyanakkor, ha valaki valakit vádol, az lenne a minimum, hogy vállalja a kilétét, vagy -az iszlám előírásaival egyezően- magán úton jelezze ellenvetéseit.

    Az előtted hozzászólók mind vállalták a nevüket.

    VálaszTörlés
  10. Mégegyszer hozzá teszem NEM vádoltam.Csak amit nekem mondott az nem felel meg a valóságnak.S kérdeztem!!!

    VálaszTörlés
  11. Allah Küldötte így szólt: - Ne irigykedjetek egymásra! Ne adjatok el egymásnak becsapással! Ne gyűlöljétek egymást! Ne fordítsatok hátat egymásnak! Ne kereskedjen egyikőtök sem a másik adásvételének kárára! Legyetek – Ó Allah szolgái – testvérek! A muszlim testvére a muszlimnak. Nem igazságtalan vele szemben, nem hagyja cserben, nem hazudik neki (vagy nem hazudtolja meg őt), és nem veti meg. Az istenfélelem itt van – eközben háromszor a mellkasára mutatott –, elég nagy gonoszság egy személy részéről az, hogy ha lenézi muszlim testvérét. A muszlim egészében tiltott a másik muszlim számára: a vére (élete), a vagyona, és a hírneve. (Muszlim)

    VálaszTörlés
  12. Ami pedig azt illeti, Jákob, hogy ki a hazug: 7-én közöltem veled legutóbb (sajnos attól félek, nem utoljára), hogy hazudtál... http://busralilmuhminin.blogspot.com/2011/02/meghallgathatoak-magyar-iszlam-kozosseg.html#comments
    És egyszerű muszlimként én is valahogy úgy gondolom, mint ez a Névtelen testvérem - aki talán azért nem vállalja a nevét, mert fél a bosszúdtól...
    Mert az jól látható, hogy igencsak rá tudsz mászni valakire, ha nem úgy "működik", ahogy te szeretnéd...
    De hiába minden törekvésed, mi egyedül csak az Örökkévalónak akarunk megfelelni.

    VálaszTörlés
  13. Dzsihád...

    Tudjuk mit jelent ez. Ezért nem árt tudni, hogy Bolek Zoltán a Magyar Iszlám Közösség identitás-zavarban küszködő elnöke, jelenleg a Fővárosi Bíróság előtt áll vádlottként: csalás miatt. A bűncselekményt muszlimként, és ami talán még súlyosabb, a Magyar Iszlám Közösség elnökeként követte el.
    Allah a tanúm, hogy Jakob testvérünk nem hazudik Bolekkel kapcsolatba.

    VálaszTörlés
  14. Na ez gyönyörű végszó volt.....
    Amit egyáltalán nem értek visszaolvasva a bejegyzéseket, hogy miért névtelenül írjuk be?? Miért nevezünk olyan névtelenül bejegyzőket testvérünknek, akiről azt sem tudjuk ki az, ha csak nem pontosan tudjuk ki irogat be. Akkor minek ez a titkolózás. Egyébként pedig szerintem azért sokan tudjuk és ismerjük a névtelen illetőt, aki Jákob testvérünket "pocskondiázza" és hazugnak nevezi, hogy ki ő. Nem az utolsó bejegyzésre gondolok.
    Ilyet......

    VálaszTörlés
  15. Azóta a "névtelen" bevallotta kilétét. Migray Ádámnak hívják.

    VálaszTörlés
  16. Vilag mecsetei meg Jakob Rabbi:-)

    VálaszTörlés