Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. március 5., szombat

Irán: az atomfegyver ellenkezik az iszlámmal

MTI


Az atomfegyver kifejlesztése és alkalmazása ellenkezik az iszlámmal, és az iszlám elvekkel, amelyeken az Iráni Iszlám Köztársaság alapul – közölte Ali Akbar Szálehi iráni külügyminiszter az Euronews hírtévének nyilatkozva. A pénteken sugárzott interjúban Szálehi reagál azokra a nyugati vádakra, hogy Teherán atomfegyvert fejleszt.



A külügyminiszter ezt ismételten elutasította, és felhívta a figyelmet arra, hogy Ali Hamenei ajatollah, Irán vallási és politikai vezetője fatvával (egyházi átokkal - Az új, fideszes MTI-nél ilyen észlények dolgoznak? Azt sem tudják, hogy a fatva egy vallásjogi döntés, ítélet? az iszlámban nincs is egyház, átkozódni pedig nem illendő. - szerk.) sújtotta az atomfegyverek tárolását, gyártását és alkalmazását, s ez a vallási rendelet nemcsak a muzulmán papságra (Ha nincs egyház, akkor papság sincs! - szerk.), hanem a kormányra is vonatkozik.
Szálehi leszögezte, hogy országa teljes mértékben tartja megát az atomfegyverek terjesztésének tilalmáról szóló egyezményhez. "Irán tagja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek, hisz ebben a szervezetben, és vallja azt, hogy az iszlám és az atomfegyver összeférhetetlen egymással" - mondta Szálehi. Hozzátette, hogy Teherán nagyon jó együttműködést alakított ki az iráni atomprogramot felügyelő NAÜ-val, a szervezet ellenőrei éjjel-nappal Iránban tartózkodnak, minden atomlétesítményt nyitott számukra, videokameráik pedig állandó üzemmódban működnek.
A NAÜ 2003 februárja óta vizsgálja az iráni atomprogramot. Teherán állítása szerint a program kizárólag békés célú, a Nyugat azonban azt gyanítja, hogy Irán atomfegyvert fejleszt. Hamenei 2004 szeptemberében adta ki a Szálehi által említett fatvát.

3 megjegyzés:

  1. a NÉPÍRTÓ Izraelnek viszont van ! atomfegyvere ! bárhogy is titkolja ezt izrael,és az usa ! (most akkor hogy ezt kimondtam,most akkor most engem is elfog tenni a moszad "lábalól"?)mint ahogyan gondolom e végett már sok emberrel megtették,mert nem nagyon hallom emlegetni,hogy izrael atom fegyverekkel rendelkezik...,meg még kitudja hány másféle tömegpusztító fegyverekkel,amit nincs kétségem afelől,készek lennének gondolkodás nélkül használni,szükség esetén,ha az érdekeik úgy kivánnák,hogy elpusztítsanak más országokat,ki irtsanak más nemzeteket,(lásd:palesztinát)szóval aki irán atomfegyver programját "feszegeti" jobban teszi,ha KUSSOL !és előbb saját házatáján sepregessen (izraelben )és miután izrael atom,és más népírtásra alkalmas fegyvertől mentes lessz,majd akkor pofázzon iránról,meg a többi iszlám országról!addig pedig kuss! szabad Palesztinát ! (kárpáti)

    VálaszTörlés
  2. Szeretném tudni, hogy Kárpáti Koppány fenti hozzászólását miért tartotta spam-nek a Blogger rendszer. Sebaj, így kissé késve ugyan, de publikáltam.

    VálaszTörlés
  3. világ mecsetei..köszi! rendes vagy! én se értem,remélem"csak tévedésbőll" azért jó hogy legalább te kiraktad !-írtam martonyi hoz is egy megjegyzést,nemtudom azt kimerték -e rakni? minden esetre érdekes... (ja:jakab gyuri neten ismer,tudja hogy kivagyok),ha érdekel ott megtalálsz !üdv koppány !

    VálaszTörlés