Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. április 8., csütörtök

Mecsetekre lövöldöz a brit katonaság


Mecsetekre lövöldöz a brit katonaság – írja a BBC. A hadsereg észak-yorkshire-i gyakorlótelepén egyértelműen muszlim imahelyeket jelképező célpontok is találhatók – a brit muzulmán szervezetek bocsánatkérést követelnek.

Saleem Khan, a Bradfordi Mecsettanács (BMC) vezetője szerint a célpontok mögött megbúvó hozzáállás az igazán ijesztő. „A szerkezetek formája, a zöld tető egyértelművé teszi az épületek rendeltetését. Aki ránéz ezekre, egyből a muzulmánokra gondol majd, és nyilván nem túlzottan pozitívan. A legjobban az dühít fel, hogy a katonaság ezzel azt sulykolja a fiatalokba, hogy ami ilyen helyről jön, az csak rossz lehet” – mondja.

A BMC követeli, hogy a hadsereg azonnal távolítsa el a hét épületet a bellerby-i lőtérről. A védelmi minisztérium szóvivője szerint a lőteret Afganisztánban harcoló katonák javaslatai alapján állították fel, hogy „a tréningezők minél pontosabb környezetben készülhessenek fel a rájuk leselkedő veszélyforrásokra”. A hadsereg senkit nem akart megsérteni, különösen, hogy a BMC-vel is szoros kapcsolatot ápol, mely kampánnyal segíti a brit muszlimok seregbe csábítását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése