Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. május 26., szerda

Hogyan segítette van Buyten Ribéryt és feleségét, Wahibát a válságban

Az FC Bayern München szurkolói oldalának híre


Daniel van Buyten és Franck Ribéry a francia játékos legnehezebb müncheni időszakáról beszélnek – Ribéry magánéleti problémái és az állítólagos belekeveredése a szex-botrányba.





Franck Ribéry és felesége, Wahiba nehéz időszakon vannak túl. Bajnoki cím, diadalok – emellett botrányok és rossz hírek: A tz-ben Franck Ribéry és Daniel van Buyten ad exkluzív interjút a Baryernnél töltött izgalmas évükről. A második részben a két barát sérülésekről, cipőproblémákról és Ribéry legnehezebb müncheni időszakáról beszél - magánéleti problémákról és az állítólagos részvételéről a szex-botrányban.

Ribéry: Végtelen történet happy enddel

A grandiózus duplázásnak nem csak napos oldala volt Daniel van Buyten és Franck Ribéry számára. A problémák már a szezon előtt elkezdődtek – egészen pontosan Ribéry első edzésén, amelyet Louis van Gaal vezetett. „Új cipőt kaptam a szponzoromtól, de nem boldogultam vele”, emlékszik vissza Ribéry a meleg nyári napra.

A francia játékos elhagyta a Säbener Strassei edzőközpontot – anélkül, hogy Louis van Gaalnak ezt jelezte volna. „Biztosan hibáztam, de nem tudtam, hogy ő erre ekkora hangsúlyt fektet”, mondja ma Ribéry. Ezen a napon kezdődtek a problémák. Egyre többet beszéltek arról, hogy Ribéry csak megjátssza a sérülését, már nem érdekli a Bayern. „Ebben az időszakban sok hír keringett, téves dolgokat írtak”, emlékszik vissza Ribéry, „igazságtalanul bántak velem”.

A szupersztár biztosította a vezetőséget arról, hogy a szíve még mindig az FC Bayernért dobog. A főnökök mellette álltak, mint mindig – ugyanakkor az tanácsolták Ribérynek, hogy a jövőben ne próbálgassa minden héten a személyes szponzor, a Nike új cipőit.

A tartós sérüléssel járó problémák azonban jelentéktelennek tűnnek amellett, amit április 19-e tartogatott Ribéry számára. A Lyon elleni első találkozó előtt francia médiumok arról tudósítottak, hogy állítólag több válogatott játékos is érintett egy prostituáltakkal kapcsolatos botrányban. Ribéry is a listán volt. Emiatt haza kellett utaznia és a hatóságok meghallgatták. Ez volt a legnehezebb időszak Ribéry és felesége, Wahiba számára.

Iskolás koruk óta ismerik egymást, miatta tért át Franck az iszlám hitre. „Ez egyikőnk számára sem volt könnyű időszak”, emlékszik vissza van Buyten. „Francknak amúgy is sok problémája volt.” Magánéleti és sporttal kapcsolatos is: Mivel rögtön a Lyon utáni meccsen kiállították. „Először a hírek, majd a piros lap. Ez nagyon bántotta Franckot”, mondja van Buyten, „és természetesen Wahibát is.”

Ribéry feleségének ekkor nagyon erősnek kellett lennie. Segítséget kapott – méghozzá a van Buyten családtól. Mert nem csak a két sztár, hanem a párjaik is közeli barátok. „Celine megpróbált Wahibának segíteni, hogy ne érezze magát egyedül”, meséli van Buyten a barátnőjéről. „Ebben az időszakban sokat beszéltek.”

Ekkor látta meg a két hölgy egy müncheni újság címlapját. Franck Ribéry arca volt rajta, mellette egy lengén öltözött prostituált. „Ez egy sokk volt. Annyi rosszat írtak Franckról”, meséli van Buyten,„nem tudom pontosan, hogy mi történt. De úgy gondolom, hogy mindent felnagyítottak. Sok ember követ el hibát az életében, tesz rossz fát a tűzre. De ha Franckról van szó, akkor egyszerre minden sokkal nagyobb lesz, kitalálnak dolgokat.”

A védelem pillére így folytatja: „Arra senki nem gondol, hogy ezekben a pillanatokban hogy érez Franck, Wahiba és a családjuk. Mélyen megsértették őket, minden nap új, mocskos hírekkel kellett szembesülniük.” Ezekben az időkben sokat beszélgetett Franck és a felesége négyszemközt. „Wahiba bízik Franckban. Nem akarja elhinni ezt az egészet”, mondja van Buyten, „mindketten nyíltan beszéltek. És együtt fogják átvészelni ezt a nehéz időszakot”.

Az magától értetődő, hogy van Buyten Ribéry mellett áll. „A barátok nem csak jóban, hanem a rosszban is melletted vannak. Franck mellett állok, akármi is történik.” Daniel segített barátjának, Francknak. És a rajongók reakciója is gyógyír volt Ribéry sebeire. „Egyáltalán nem szeretnék erről beszélni”, mondja, „de ahogy a szurkolók minden helyzetben rajongtak értem: Ezt jó jelnek éreztem, jól esett a szívemnek. Érzem, hogy szeretnek a rajongóink. Ezek a reakciók nagyban segítettek meghozni a döntés, hogy az FC Bayernnél maradok."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése