Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. május 26., szerda

Pakisztán beszünteti a Facebook és a YouTube tiltását

Független hírügynökség
"Napokon belül" újra elérhető lesz Pakisztánból a Facebook, és a YouTube, amelyekhez az előző héten tiltották le a hozzáférést az országban, istenkáromló tartalmak miatt - közölte szerdán a pakisztáni belügyminiszter. A weboldalakat azután tiltották be, hogy nagy felháborodást okozott a pakisztániak között a Facebookon szervezett "Rajzolj Mohamedet nap".

Pakisztán napokon belül újra elérhetővé teszi a Facebookot, és az YouTube-ot, és csak az azokon belül található, istenkáromlónak tekintett oldalakhoz való hozzáférés lesz letiltva - közölte Rehman Malik pakisztáni belügyminiszter az AFP francia hírügynökséggel. Erről a pakisztáni kormány ülésén döntöttek.

A pakisztáni telekommunikációs hatóság az előző héten tiltott be több weboldalt, valamint a Wikipedia online enciklopédia néhány szócikkét, "növekvő számú szentségtörő tartalmak miatt". Ezt azután tette meg a hatóság, hogy nagy felháborodást okozott a Facebookon a szólásszabadság védelmére szervezett "Rajzolj Mohamedet nap". Az iszlám tiltja Mohamed próféta bármilyen ábrázolását.

A Facebook és a YouTube egyébként a két legnépszerűbb weboldal Pakisztánban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése