Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. szeptember 11., szombat

Három muszlim lány nyert egy svájci kantonális szépségkirálynő-választáson


A minaretek nem kellettek a svájciaknak, de ez mégsem akadályozta meg őket abban, hogy a romandiai Neuchatel kantonban három muszlim hölgyet válasszanak meg a tartomány legszebbjének. A korona a berni születésű Raissa Somai (képünkön középen) fejére került, akinek a szülei Tunéziából vándoroltak az alpesi országba. A második a koszovói Gjeneta Hasanaj (bal szélen), a harmadik a marokkói származású Houda Sabro (jobb szélen) lett.

A három szépség mindegyike hívő muszlimnak tekinti önmagát, de egyikük sem rendszeres vallásgyakorló. Somai például gyakran jár "haza" a nagyszülőkhöz, nem eszik disznóhúst, de egyébként úgy él, mint minden más helvét tinédzser.

Hasanaj szerint a vallás szigorúan magánügy. Szerinte a választás kapcsán három muszlim lányról beszélni félrevezető, sokkal inkább három csinos lányról kéne.

Sabro hisz, de barátnőivel mégis bikiniben jár a strandra. Ennek ellenére, vagy épp ezért meg van arról győződve, hogy a marokkói muszlim lányok szexisebbek, mint európai társaik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése