Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 21., csütörtök

Budapesten koncertezik a muszlim Busta Rhymes

 
A világhírű és Grammy –jelölt, sokszoros platinalemezes rapsztár exclusive koncertet ad hazánkban és ha már itt van, úgy döntött, hogy meglátogatja az X-Faktor versenyzőit. Vajon kinek hoz majd szerencsét?
November 19-én egy igazi és hamisítatlan Busta-buli várható a Sportarénában, ahol csapata, a Flipmode Squad néhány tagja is közreműködik, sőt a szervezők kérésére, külön ide utazik a reggae/dancehall egyik legnagyobb csillaga, Wayne Wonder is. Felejthetetlen élményre számíthatunk, azt tuti!

Sajátos stílusa, előadásmódja és korszakalkotó klippjei miatt világszerte igencsak kiemelkedőnek tartják teljesítményét. Nem sokan akadnak, akik ennyi ideig csúcson tudnak maradni. Busta Rhymes egy igazi Hip-Hop ikon. Színészként is szerepelt olyan filmekben, mint a Halloween, Megoldatlan Egyenletek, Fedezd Fel Forrestert vagy a Shaft, de természetesen zenéjéről ismert leginkább. A 90-es évek közepén feltűnt a halhatatlan Notorious B.I.G. oldalán is. Részt vett Ozzy Osbourne reneszánszában, de pár évvel később Ő hozta vissza Janet Jacksont a közéletbe, majd felszínen tartotta Mariah Carey pályafutását és nemrég úgymond, kisegítette a Pussycat Dolls-t is. Ha „ismertséget” akarsz hívd Bustát? Sokaknak jót tett az biztos! Mindeközben folyamatosan gyártja a slágereket és minőségi albumokat ad ki. A brooklyn-i születésű rapper kedvelt mind a main stream mind az underground körökben. Lírikai tehetsége átszab minden határt ezért különösen sokat szerepel más múfajban mozgó előadókkal is. Most a Crazy Stylez 5. évfordulóját jön ide megünnepelni. Ez a rendezvény biztosan a magyarországi Hip-Hop történelem fontos része lesz, az érdeklődés óriási.

Busta Rhymes zenei pályafutását 17 évesen kezdte a Leaders of the New School tagjaként ’91-ben. Növekvő népszerűsége miatt solo karrierbe kezdett, kiadta első kislemezét, a Woo Hah!! Got You All in Check-et, majd ezt követte a The Coming című album, amely platina lemez lett. 1999-ben duettet énekelt Janet Jacksonnal, a szám bekerült az amerikai és az angol Top 10-be. 2 év múlva kiadta Genesis című albumát, amelyen olyan neves előadók működtek közre, mint Mary J. Blige, P. Diddy, Kelis és sokan mások. 2002-ben, Rhymes kiadta hatodik nagylemezét az It Ain't Safe No More-t, amelyen szerepel a Mariah Carey-vel készült duett az I Know What You Want is. Ezután Dr. Dre kiadójához, a Aftermath-hez szerződött. Hetedik stúdióalbuma, a The Big Bang, volt az első karrierje során, amely #1 lett. A nagylemez több mint 209.000 példányban kelt el és az első héten megszerezte első helyet a Billboard Top 200-as listán. A Back on My BS, a nyolcadik albuma, tavaly jelent meg, a Universal Motown kiadónál. Az album a Billboard 200-as listán az 5. helyen debütált, 56.000 eladott példánnyal. Busta nemrég bejelentette, hogy már dolgozik következő, The Chemo című albumán, remélhetőleg még idő előtt hallhatunk valamit belőle az arénában, premierben esetleg?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése