Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 21., csütörtök

Muszlim polgármester Calgary-ban

Naheed Nenshi, seen here in front of Old Calgary City Hall where the mayor's office is located.
Nenshi leendő munkahelye előtt

The Vancouver Sun beszámolója szerint Calgary az első olyan kanadai nagyváros, ahol a 38 éves közgazdaságtan professzor Naheed Nenshi személyében muszlim polgármestert választottak. Nenshi sikere azért is nagy eredmény, mert nem csupán McIvert az olajváros eddigi első emberét győzte le, hanem Barb Higgins népszerű TV-s személyiséget is.

Nenshi, aki Torontóban egy Tanzániából bevándorolt iszmailita (síita) családba született, 2004-ben kezdte politikai karrierjét, mikor is eredménytelenül próbálkozott Calgary-ban bejutni a város képviselő  testületébe. Idei sikerét az elemzők azzal magyarázzák, hogy jól beépült a civil társadalomba. Nenshi megvalotta, hogy hitét és hovatartozását ugyan nem tagadja, de úgy gondolja, hogy az nem befolyásolja politikai állásfoglalásait.

Nenshi sikerét méltatta Imám Zijád Delics, a kanadai muszlim közösség feje is, akit két hete közismert visszafogottsága ellenére kitiltottak egy, az iszlám történetével foglalkozó kormányzati konferenciáról. Delics elmondta, hogy Nenshi teljesítménye pozitív, ám semmiképp sem meglepő fejlemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése