Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 11., hétfő

Szaúd-Arábia megnyitja kapuit a vallásos turisták előtt

A Toronto Sun beszámolója szerint a konzervatív sivatagi királyság szakít eddigi vízumpolitikájával. Szaúd-Arábia ugyanis mindeddig nem adott ki turista vízumot, s az egyéb célú beutazási engedélyek is számos korlátozást tartalmaztak. Egy hagyományos, muszlimoknak szóló zarándokvízum tulajdonosa például a két szent városon, Mekkán és Medinán, illetve a tengerparti metropoliszon, Dzsiddán kívül más városba vagy tartományba nem tehette be a lábát. Megjegyezzük azt is, hogy az utazási korlátozások a szaúdi polgárokra is vonatkoztak és vonatkoznak.

Madain Száleh is megnyílik a muszlim látogatók előtt
Ezen a rendszeren szeretne változtatni a szaúdi kormány azzal, hogy bevezeti az "Umra plusz" elnevezésű programot. Az umra az iszlám vallási kis zarándoklata, amit az év bármely szakában elvégezhet a hívő. Az umra plusz vízum lehetővé tenné, hogy birtokosa a szent városokon kívülre is eljusson. Oda ahova eddig csak szaúdi vagy öböl-menti polgár léphetett be. A felkereshető helyek listáján szerepel Madain Száleh, ahol Száleh próféta és népe élt, illetve ahol a híres Hedzsáz vasút egykori végállomása áll, illetve a 300 éves falu, Ridzsál Alma. Hasonlóképp szeretnék megnyitni a híres taifi vízi parkot, mely az Öböl egyik legkedveltebb szorakoztató  centruma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése