Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 18., hétfő

Szaúdi-Arábia az iszlám hét szent helyét semmisítené meg

Hírügynökségi forrásokra támaszkodva a jelent meg a következő hír a világhálón: a szaúdi kormány lerombolná az iszlám vallás hét kiemelkedően fontos emlékhelyét, köztük Mohamed próféta szülőházát.

A megsemmisítendő objektumok -a hírek szerint- a következőek:

Mohamed próféta szülőháza
1. Mohamed próféta szülőhelye,
2. Amina bint Wahb, Allah Küldötte édesanyjénak sírja,
3. Körülkerítenék, s ezáltal a zarándokoktól is elzárnák a Kegyelem hegyét (Dzsebel-ur-rahma), ami a zarándoklat tetőpontját jelentő Arafat fennsíkon található,
4. Megtiltanák a mekkai al-Mualla sírkert látogatását, ahol Khadidzsa, Mohamed próféta első felesége nyugszik,
5. Hasonlóképp lezárnák a Majmúna temetőt, ahol a Próféta másik felesége, Majmúna van eltemetve,
6. Az első nő, Éva sírjának nevét megváltoztatnák,
7. Lerombolnák Mekkában azt a mecsetet, ahol egyes muszlimok hűségesküt tettek Mohamed prófétának.

A szaúdi vallásértelmezés szerint a fenti barbárságokra azért van szükség, hogy megakadályozzák, hogy a hívők a nevezett helyeket imádják a Teremtő helyet.

A helyzet valójában az, hogy egyetlen épelméjű muszlim sem imád helyeket. Az akció célja az iszlám emlékeinek módszeres felszámolása. Az iszlám ellenségei az  iszlámon belül feszülő ellentéteket használják fel erre a célra. A szaúdi szélsőségesek lassan-lassan a hitetlenek játékszerévé válnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése