Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 19., kedd

Öt év alatt ötszörösére nőtt a mecsetek száma a Baleári-szigeteken

A Spanyolországhoz tartozó, katalán nyelvű autonóm tartományban 2005-ben még csupán hat iszlám imahely működött. Mára viszont a mecsetek száma harmincra nőtt a Diario de Mallorca szerint.


Francisco José Gimenez, a Mallorca-i Muszlim Liga elnöke szerint a helyi muszlimok sokáig nem mertek kezdeményezni. Később akaratuk találkozott az önkormányzatokéval, s ma már ott tartunk, hogy a szigetcsoport minden jelentősebb településén van mecset, sőt egyes kisebb falvakban. Több helyen a mecset létesítése után a muszlim temető vagy parcella ügyét is felvetik.


Mecset Felanitx-banAz alábbi településeken működik mecset: Palma de Mallorca, Pobla, Manacor, Inca, Lloseta, Pollença, Alcúdia, Felanitx, Maria de la Salut, Muro, Santa Margalida, Sóller, Vilafranca, ses Salines, Inca, Santanyí, Porreres o Campos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése