Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 19., kedd

Találkozó az muszlim-keresztény párbeszéd előmozdítására?

A Magyar Kurír cikkének első fele


Találkozás és nyitottság címmel szervezik meg a II. katimavik-találkozót október 22. és 24. között Budapesten.


A találkozó mottója: „...ha nem is kelne föl, hogy adjon neki azért, mert a barátja, mégis, alkalmatlankodása miatt fölkel, és ad neki annyit, amennyire szüksége van.” (Lk 11,8)
Helyszín: Patrona Hungariae Iskolakomplexum (Budapest, IX., Knézich u. 3–13.)
Előadó: Paolo Dall’Oglio olasz származású jezsuita szerzetes, aki rendje megbízásából a Közel-Keleten végezte szolgálatát. 1982-ben, szíriai látogatása során felfedezte Deir Mar Múszát, a már romos egykori keresztény kolostort, ahol 1991-ben megalapította közösségét. Hivatásuk az iszlám-keresztény párbeszéd előmozdítása; regulájukat nemrég hagyta jóvá a Vatikán. A kolostor a XIX. század eleje óta az antióchiai szír katolikus egyházhoz tartozik – ennek megfelelően az ima, a kétkezi munka és a vendégszeretet áll a közösségi élet középpontjában.

Busralilmuhminin-kommentár: Kérdés persze, hogy mennyire őszinte ez a párbeszéd-kísérlet. Mennyire vezényli vajon a keresztényeket a testvéri szeretetet, s mennyire a notórius térítési szándék és misszionárius póz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése