Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 5., kedd

Új pártot alapított Numan Kurtulmus

Úgy néz ki, hogy a Saadet-nek befellegzett. Mondhatnánk azt is, hogy vége a boldogságnak. A Saadet párt, a török muszlimok egyik politikai erejének neve ugyanis magyarul úgy fordítható, hogy boldogság. Alapítója a Török Köztársaság egykori nagy hatalmú és karizmatikus vezetője Necmettin Erbakan volt, akit hívei hodzsaként, azaz iszlám tanítóként tisztelnek. 

Történt ugyanis az, hogy a nyáron a fent nevezett párt szó szerint kiütötte magát. A pártkongresszuson botrányos verekedés tört ki a régi öregek és a reformerek között.

Numan Kurtulmus, politikus
és az Isztambuli Kereskedelmi Főiskola tanára
Ettől szerette volna az egyre népszerűbb Numan Kurtulmus önmagát és a vallásos Törökország gondolatát megmenteni, s új pártot létesít Medeniyet Siyaset Hareketi (MSH, Civilizációs Politikai Mozgalom) néven. Ma Törökországban csak az MSH-tól várható a vallási radikális vonal hiteles megjelenítése, s ezért a Saadet több vezető politikusa is kész Kurtulmus követésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése