Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 17., szerda

A Mission: Impossible beindítja Dubai filmiparát


A Hölgyfórum cikke


A Mission: Impossible Ghost Protocol az első hollywoodi szuperprodukció, amelynek stábja Dubaiban forgat. Hollywood korábban is jó néhányszor próbálkozott már, hogy egyes filmekhez az egzotikus metropoliszban vegyen fel legalább néhány jelenetet, ám elutasításra talált, mivel a filmekben felvetett témák súlyosan sértették az iszlám szigorú előírásait. Az M:I körül úgy látszik, nincsenek ilyen problémák, így a film főszereplői, Tom Cruise és Simon Pegg már javában forgat a felhőkarcolók árnyékában.
Bennfentesek szerint már ez az egyetlen produkció is nagy lendületet ad a komoly eredményeket eddig felmutatni nemigen tudó helyi filmiparnak. Pontos adatot nem tudni, de az amerikaiak nyilván sok millió dollárt hagynak Dubaiban, és a forgatásokon foglalkoztatott helybeli szakemberek értékes tapasztalatokkal gazdagodhatnak. A Mission: Impossible Ghost Protocol hazai bemutatójára a tervek szerint 2011. december 16-án kerül sor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése