Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 3., szerda

Palesztinai Barguzin: a zsidók szerint Bilal sírja Ráhelé

Bilál sírja.
A fekete müezzin zsidó lett volna?

FRISSÍTÉS!


A zsidó kormány közli, hogy az alábbi hír félrefordítás eredménye. Nem szakítanak az UNESCO-val, csupán nem hajlandók betartani annak határozatait.


Ezek szerint a világszervezet döntései nem kötelezőek a Mózes-hitűekre....

A zsidó megszállók kormánya úgy döntött, hogy felfüggeszti az együttműködést az ENSZ szakosított szervezetével, azaz az UNESCO-val, mert a szervezet Ráhel állítólagos Ciszjordániában található sírjáról azt írta, hogy az tulajdonképpen a muszlimok szent helye, mivel ott található a Bilal Bin Rabah mecset, és semmi köze a zsidókhoz.

A zsidó politikusok a határozat mögött a Palesztin Hatóság befolyását sejti, s attól félnek, hogy a világ elismeri a muszlimok jogát a területre.

Az UNESCO öt, a megszállt palesztin és arab területeket érintő határozatot fogadott el október 21-én, köztük a fent említettet Bilal mecset. A "fekete asszony fia", Bilal al-Habasi, az etióp rabszolgából lett korai muszlim hős volt az iszlám első müezzinje. Mohamed próféta (béke legyen vele) halála után Damaszkuszba költözött, ahonnan csak egyszer tért vissza Medinába, de a bántó nosztalgia kiűzte a városból, s Palesztinában halt meg.

Ezen kívül vita tárgyát képezi még a zsidók által is tisztelt hebroni pátriárkák barlangja, ahol az al-Ibráhími mecset is emelkedik, amely pedig a muszlimok számára szent. Ugyanígy a Templom-hegy hovatartozása is kérdéses.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése