Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 22., szerda

Megtért, kendőt húzott, a szomszédja ki akarja nyírni

A United Business Media beszámolója szerint az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsa feljelentést tett, mert az Oregon állambeli Gresham városában egyre több szóbeli és fizikai inzultus ér egy, a közelmúltban az iszlám hitre tért amerikai nőt, aki betartva a vallási előírásokat, fejkendőt is kötött. A nő szomszédja válogatott módokon és trágár stílusban sértegeti a muszlimát, mondván, hogy szexuálisan fogja inzultálni, illetve válogatott kínzásokkal végzi ki, miközben az imádkozik. Az is előfordult már, hogy falhoz nyomta, távcsővel vizslatta, sőt igyekezett illegálisan a lakásába is behatolni.

Az Egyesült Államok észak-nyugati részén megszaporodtak az iszlamofób támadások. Legutóbb egy corvallis-i mecsetet próbáltak felgyújtani.

Megfigyelhető, hogy mióta tart az ún. Ground Zero mecset- vagy Cordoba Ház-ügy, az USÁ-ban se szeri, se száma az iszlámellenes kirohanásoknak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése