Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 7., hétfő

Jeszenszky nem vár hasznot a pesti araboktól?

Jeszenszky már nem
a muszlimok hajójában evez?
Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere a balliberális HVG-nek nyilatkozva összeveti az arab és a zsidó "bevándorlók" által termelt hasznot. Úgy gondoljuk, hogy ez a megközelítés már eleve szerencsétlen, mert az embert azonosítja a profittal. Úgy tartjuk, hogy sem az arab, sem a zsidó ember nem egy pénzeszsák. Ettől eltekintve is sértő, hogy a pesti arabokat haszontalan pénzváltóknak állítja be a mérsékelt jobboldali politikus és publicista. S persze az sem egyértelmű, hogy minden zsidó befektető talpig becsületes úriember lenne.


Szóval Jeszenszky a következő módon érvel: "Kitől várhatunk több hasznot: a budapesti utcai arab pénzváltóktól, vagy elűzött, elmenekült, Izraelben vagy más országokban élő régi magyar honfitársaink hazatérésétől, a hazai vészes tőkehiányt enyhítő befektetéseiktől?" 


Jeszenszky a fenti megjegyzését megelőző mondatában pedig a szokásos iszlamofób klisét ismétli, s ezzel Gyurcsány Ferenc nyomdokaiban jár, aki terroristáknak nevezte az arab labdarúgókat: "De magyar érdek Izraellel szemben az iszlám terrorizmussal rokonszenvezni?"


Kit támad a fenti iszlámellenes szavakkal, és kit támogat Jeszenszky? A megtámadott a Jobbik, s annak parlamenti alelnöke, Balczó Zoltán. S akit arabellenes kiszólásával támogat, az pedig Orbán Viktor és kormánya.


Jeszenszky mindenképp csalódást kelt, hiszen minisztersége idején hazánk nyitott az arab és iszlám világ felé, Jeszenszky pedig tanácsadói között tudhatta a Magyar Iszlám Közösség akkori elnökét, Mihálffy Balázst. Egykoron Jeszenszky és Mihálffy együtt keresték fel Ali Hamenei iráni vezetőt is.


Mióta már nem Mihálffy vezeti a MIK-et, a kormányzat nem is találhat ott olyan szakértőt, aki korrigálhatná az ilyen szarvashibákat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése