Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 4., péntek

Mubarak elleni harcra szólított fel az Egyiptomi Iszlám Dzsihád

MTI
Nyilvánvaló utalással Hoszni Mubarak elnökre, a "fáraó és romlott pártja elleni" küzdelemre szólította fel híveit az Egyiptomi Iszlám Dzsihád egyik alapítója. A távollétében halálra ítélt Szárvat Szaláh Sehata egy muszlim honlapon közzétett, angolra csütörtökön lefordított felhívásában üdvözölte a "tiszteletre méltó egyiptomi nép lelkes és bátor kiállását a zsarnokság ellen". Felszólította az egyiptomiakat, hogy folytassák küzdelmüket, ne elégedjenek meg minisztériumi reformokkal, árcsökkentésekkel, béremelésekkel vagy más megoldásokkal, amelyeket "a kutyaszorítóba került diktatórikus rendszer" ajánl. Az egyiptomi hadsereget és a biztonsági erők "tisztességes" tagjait arra kérte, hogy támogassák a népet, teljesítsék elvárásaikat.
A volt ügyvéd Sehata 1981-ben hagyta el Egyiptomot. Afganisztánban csatlakozott az Egyiptomi Iszlám Dzsihádhoz. A most 51 éves Sehatát az Atef Szedki akkori egyiptomi miniszterelnök elleni 1993-as merényletkísérletben való részvételéért ítélték halálra. Neve szerepelt a gyanúsítottak első listáján, amelyet a Fehér Ház adott ki, közvetlenül a 2001. szeptemberi merényletek után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése