Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. február 16., szerda

Tahrír lett a Mubarak kórház neve Gázában

MTI

A felirat már a múlté
Új nevet kapott a Gázai övezet egyik legnagyobb kórháza: a Hoszni Mubarak korábbi egyiptomi elnökről elnevezett intézményt innentől a kairói tüntetések helyszíne után Tahrírnak (Felszabadulás) hívják - tájékoztatott kedden a területet uraló Hamász palesztin szervezet egészségügyi minisztériuma.

Az övezet déli részén található gyermekkórházat korábban a Palesztin Hatóság és az egyiptomi rezsim közötti szívélyes viszony jegyében nevezték el.
  
Az egyiptomi Muzulmán Testvériség mozgalmából származó Hamász üdvözölte Mubarak tekintélyuralmának végét, és az övezetben élő palesztinok is többször adtak hangot lelkesedésüknek a 18 napon át tartó népi megmozdulások során. A kairói zűrzavarnak volt köszönhető egyebek között az, hogy egyes Hamász-tagok megszöktek kairói börtönükből, és visszatértek a palesztin területre.

3 megjegyzés:

  1. A Hamász után a magyar sajtóban kötelező "szélsőséges" jelzőt levehetted volna amikor bemásoltad a cikket...

    VálaszTörlés
  2. Eddie irta...

    Igazad van,inkább oda kellett volna tenni
    a "terrorist organization"-t,az jobban jellemzi...

    VálaszTörlés
  3. Eddie, az általad javasolt kommentár elég viccesen hatna magyar nyelvű szövegkörnyezetben. Arról nem is beszélve, hogy a Hamasz a Gázai övezet demokratikus megválasztott kormánypártja. Lehet szeretni vagy sem, de a helyiek valami miatt rájuk adták a voksukat.

    VálaszTörlés