Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. október 20., szerda

Orbán Viktor muszlimokat telepít hazánkba?

Természetesen nem. Ugyan miért telepítene Orbán Viktor muszlimokat Magyarországra. Mint már fejtegettük a Fidesz és politikusai nem éppen tekinthetőek az iszlám és a muszlimok barátainak. Akkor honnét ez a "böszme" kérdés? Onnét, hogy működik az interneten egy blog, s annak szerzője, glaborka így értette tegnapi hírünket.

Glaborkáról -aki évek óta mocskolja Rózsa-Flores Eduárdót és Bolek Zoltánt- blogunk úgy tudja, hogy amúgy a Meggyes Tamás, esztergomi fideszes képviselő fémjelezte politikai csoport egyik szócsöve.

Glaborka abból indul ki, hogy olvasott egy cikket arról, hogy Biharban működik egy iszlám közösség. Ebből arra következtetett, hogy ezeket az "idegeneket" odatelepítették. Nos, a bihari muszlimok fele helyi magyar vagy román. A többi diák vagy magas státuszú üzletember, akiket nem telepítettek, hanem önként költöztek oda. Erről is szól amúgy a cikk.

Glaborka arról persze jótékonyan hallgat, hogy Kolozsvárott vagy Temesváron még a váradinál is nagyobb muszlim közösség működik, arról nem is beszélve, hogy Románia Dobrudzsa nevű térségében őshonos a török és a tatár kisebbség.

Az, hogy ezek az erdélyi-partiumi muszlimok hogyan kerülnének Magyarországra, s ehhez az egészhez hogy jön a regnáló miniszterelnök, persze nem derül ki.

Az egész ügyből számunkra az az érdekes, hogy valószínűleg egy több lesz az eszement blogger, akik a kicsiny kárpát-medencei muszlim közösséget fogják abszurd vádakkal illetni. S erre sorra reflektálni leszünk kénytelenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése