Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. november 16., kedd

Vona Gábor továbbra is támogatja a magyar-török kapcsolatok erősítését

A Jobbik képviselője Tötökországban
A Jobbik Magyarországért mozgalom elnöksége végül a törökök EU-csatlakozása mellett döntött. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a jobbik hátat fordítana a kis-ázsiai tigrisnek avagy az iszlám világnak.

Amíg az őstörténetünkre és történelmi kapcsolatainkra nem sok tekintettel lévő kormánypártok publicistái szerint Törökország szerepe csak annyi lenne, hogy megállítsák az ún. szélsőséges iszlamistákat, addig a Jobbik elismeri a magyar-török kapcsolatok fontosságát. A Jobbik -egy egyébként is euroszkeptikus párt- amúgy sem hiszi, hogy az EU-n kívül ne lenne élet. A pártelnök pedig a Barikádnak adott interjú szerint amúgy azt véli, hogy a törökök többsége már nem is szeretne belépni az unióba.

Törökország csatlakozását sokan kötik össze a zsidó entitás esetleges belépésével. Egy újabb szakítópróba az európai pártok előtt, hogy a két ország közül melyiket részesítik előnyben.

A Barikád riportjában -többek között- a következők is olvashatók:


- Térjünk rá a kellemetlen kérdésekre: a portálunk által elindított, Törökország EU-csatlakozásával kapcsolatos vita idején Ön nem tartotta aggályosnak, ha egy iszlám ország az Unió tagjává válik. Változtatott a vita a véleményén?
- Én továbbra sem félek a török csatlakozástól. Európai szemmel valóban aggályos, és az Unió végét jelentheti. A vitát a párt elnökségében lefolytattuk, és ott a csatlakozás elutasítása melletti érvek váltak súlyosabbá. A döntés megszületett. Én azonban úgy látom, hogy a török csatlakozás két ok miatt sem lényegi kérdés. Egyrészt szerintem a törökök nem is akarnak csatlakozni már, és idővel ez a hangulat csak erősödni fog. Másrészt nekünk nem az EU viszonylatában, hanem bilaterális formában, közvetlen magyar-török kapcsolatok útján kell a két ország közötti stratégiai szövetséget keresni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése