Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2010. december 16., csütörtök

Háza előtt ölték meg a főmuftit

MTI

Az orosz rendőrség közlése szerint két, eddig ismeretlen férfi hívta ki a 43 éves muftit nalcsiki házából - helyi idő szerint szerda este fél nyolc tájban -, majd négyszer belelőttek, kilencmilliméteres kaliberű lőfegyverből, valószínűleg pisztolyból. A mufti a helyszínen belehalt sebeibe. Arszen Kanokov, a kaukázusi köztársaság elnöke azonnal felkereste a mufti hozzátartozóit, hogy részvétét nyilvánítsa. A sajtónak úgy nyilatkozott, hogy "Psihacsovnak azért kellett életével fizetnie, mert állhatatosan harcolt a szélsőségesek ellen. Ez a gyilkosság kihívás az egész társadalommal, a köztársaság népével szemben. Össze kell fognunk, hogy a bűnösök ne szökhessenek meg a felelősségre vonás elől" - mondta Kabard- és Balkárföld elnöke. Dmirij Medvegyev orosz elnök Moszkvából ugyancsak részvétét nyilvánította az elhunyt mufti családjának, a köztársaság muzulmán közösségének, s szintén annak véleményének adott hangot, hogy "az aljas gyilkosságot a muftinak a szélsőségek elleni aktív politizálása miatt követték el". Psihacsovot, az Észak-Kaukázus egyik legbefolyásosabb muszlim vallási vezetőjét csütörtökön temetik el Nalcsikban.

Érdekes adalék, hogy egyesek a balkárokat (más néven malkárokat) magyaroknak tekintik. Facebook-csoportjuk ITT érhető el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése