Busralilmuhminin, azaz jó hír a hívőknek. A jó hír a hívőknek a Paradicsom léte és igazsága. Az evilág hírei pedig olyanok, amilyenné mi tesszük a világot. Busralilmuhminin= Hírek az iszlám és a muszlimok világából

2011. március 5., szombat

Török testvérvárosa lesz Tiszavasvárinak


Nagyköveti látogatás Osmaniyében
Magyarország ankarai nagykövete, Szabó István felkereste Osmaniye polgármesterét, Kadir Karát. A küldöttségben részt vett Szabó István nagykövet és felesége és Mátis Viktor kulturális attasé. A vendégeket fogadta Fatma Teke alpolgármester is. A magyarországi Tiszavasvári város polgármestere, Dr. Fülöp Erik (Jobbik) levelet küldött Osmaniye Önkormányzatának, melyben javaslatot tett testvérvárosi kapcsolat létesítésére.

Magyarország nagykövete Szabó István elmondta: „a Bartók Béla Múzeum megnyitása óta nem volt lehetőségem ellátogatni Osmaniyébe. Hosszú ideje kerestünk Osmaniye számára magyar testvérvárost. Épp ezért Magyarországról levelet hoztam egy olyan városból, mely hajlik erre. Ezt a levelet Dr. Fülöp Erik (Jobbik), a magyarországi Tiszavasvári város polgármestere küldte. Meg akarja hívni Önöket Magyarországra. Ő maga is el akar látogatni Osmaniyébe. Ha mindkét fél beleegyezik, testvérvárosi kapcsolatot szeretne létesíteni Önökkel.”

Osmaniye polgármestere, Kadir Kara kifejezte e látogatás és e levél felett érzett örömét. Elmondta: „egy éve nyitottuk meg a Bartók Béla Múzeumot. Azóta nem találkoztunk. Az Önök mai látogatása fontos gesztus, amit tisztelettel köszönünk. Az Önök által Magyarországról hozott, s a testvérvárosi kapcsolat felvételéről szóló levelet örömmel veszem. Magyarországgal fontos történelmi és kulturális kötelék köt minket össze. Alapvető értékeink közösek. Épp ezért szeretném e levél és e meghívás jelentőségét kiemelni. Ugyanakkor hálásak is vagyunk. Osmaniye és Magyarország között „kulturális nagykövetként” Bartók Béla építette ki a hidat azzal, hogy Osmaniyébe látogatott, s ez számunkra büszkeség forrása is. Hiszünk abban, hogy azzal, hogy ő országunkat és városunkat megismerte és megismertette, abból hasznunk származik. Ő számunkra ezért egy fontos személyiség. Országának követeként kutatásaival jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Önöket is szeretettel köszönthessük városunkban.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése